I mange situasjoner så er det en fordel med lån på dagen uten sikkerhet da dette vil si penger på konto nesten umiddelbart uten å måtte vente på tinglysing av sikkerhet. Mange tilbud man får forsvinner om man ikke benytter seg av dem den dagen man oppdager dem. Det kan være et spesialtilbud i en butikk, eller muligheten for å få gjort et godt bruktkjøp.

Hvis man ikke benytter seg av disse tilbudene den dagen de dukker opp for ting man uansett har tenkt eller må kjøpe seg, så kan man risikere at de er vesentlig dyrere når man endelig kjøper dem senere. Dette kan også være en problemstilling når man skal bestille en spesiell ferie. Da kan man også oppleve at man må betale inn et forskudd for å bestille plass før siste plassen er solgt.

I noen av disse situasjonene kan man benytte et kredittkort for å løse denne utfordringen, men om man ikke har det, så trenger man et lån om kontoen er tom når tilbudet dukker opp, og reserve-bufferet også er tomt.

Hvordan kan du få lån på dagen?

Mange låntilbydere tilbyr lån på dagen, men det finnes flere kategorier av tilbud. Før bankID dukket opp, så var det i hovedsak et eget utvalg av tilbydere som tilbød lån på dagen. Dette var gjerne kredittfirmaer som tok en høyere risiko enn de andre ved å benytte løsninger som ga større mulighet for mislighold. Man refererte ofte til disse tilbudene som SMS-lån eller mikrolån.

Vanligvis var størrelsen på lånet ganske begrenset, vanligvis fra 500kr til 30000kr. Denne typen tilbydere finnes enda, men de er ofte dyrere enn det er å benytte seg av tradisjonelle tilbydere av forbrukslån. I dag tilbyr flere tradisjonelle tilbydere også lån på dagen. Man må være oppmerksom på at det er betingelser knyttet til at de skal klare å betale ut lånet på dagen.

Du må søke og bekrefte lånet innen kl 12 eller kl 13 samme dag for at de skal ha anledning til å overføre pengene den dagen. Dette gjelder alle tilbyderne, og skyldes begrensninger i banksystemet.

Forskjellige priser på lån uten sikkerhet

Prisene vil variere i forhold til hvilket tilbud du velger. Du vil i dag vanligvis kunne få tilbud om lån på dagen fra flere kategorier av tilbydere, men prisene vil variere. De som tilbyr de laveste beløpene, er ofte, relativt sett, dyrere enn de som tilbyr høyere beløp.

Tradisjonelle tilbydere som kan tilby lån på dagen uten sikkerhet på inntil 400000kr eller 500000kr, er ofte dem som har de billigste tilbudene. Men ønsker du et lån over 50000kr, så vil de ganske sikkert ønske å sjekke sikkerheten såpass nøye at du ikke vil kunne få lån på dagen.

Hvilket lån passer best for deg?

Hvis du ønsker å benytte deg av lån på dagen uten sikkerhet, så er det viktig å vurdere hvilket lån som passer best for deg. Det vil være små forskjeller i betingelser fra tilbyder til tilbyder, og dette kan gi forskjellig utslag for forskjellige forbrukere.

Hvis du trenger noen penger umiddelbart, men flere penger senere, så kan det være lurt å be om en låneramme i stedet for et forbrukslån. Det kan også være mulig å få tilgang til denne typen lån på dagen uten sikkerhet.

Viktig å sjekke hvilket lån du har behov for

Det kan med andre ord være lurt å tenke seg litt om før man velger den første tilbyderen man kommer over. Det kan være en del penger å spare ved å benytte seg av den tilbyderen man egentlig har behov for, i stedet for å ende opp med en tilbyder hvor man ikke har tatt seg tid til å sjekke hva de faktisk tilbyr.