Mange er nok livredde for å snakke for et stort publikum, og de kan nok nevne flere grunner til dette. Men hva om du kan lære deg å uttrykke ideene dine gjennom skriving? Og i mellomtiden, jobbe deg opp mot til å snakke til et publikum?

For alle dere som er spesialisert i økonomi, så er vi her for å gi dere veiledning. Vi ønsker å gi dere en måte å uttrykke ekspertisen på. Det er mange som sitter på en stor mengde kunnskap, men som sliter med å få kunnskapen ut til verden. Vi vet at det er vanskelig å stå foran mange folk, det kan også være vanskelig å få denne kunnskapen på papiret. Men vi mener at det første en burde gjøre er å forberede seg. Og hvis du kan formulere frem din mening på en ryddig måte, vil du kunne bruke dette som et verktøy når du skal opp på en scene eller foran et publikum.

Ideene

Først og fremst, du kan ikke skrive en artikkel uten å ha en generell formening om emnet. La oss si at du skal skrive om olje, og hvordan det kan påvirke vekslingskursen. Vel, for at du skal kunne skriv en ryddig artikkel om dette må du få frem noen ideer. Du tenker kanskje på mange underemner samtidig. Men det er viktig å holde en kontinuitet slik at hele artikkelen blir en helhet. Derfor er det viktig å holde en rød tråd.

Samle Informasjon

Når du vet hva du skal skrive om, er det på tide å lese seg opp på emnet. Denne delen er essensiell for å følge den røde tråden. Det er mulig du klarer å dekke hele spekteret gjennom egen kunnskap. Men du lærer deg som oftest noe nytt, og får kanskje noen nye måter å formulere deg på hvis du leser deg mer opp på emnet.
Det er nok av finansielle magasiner og artikler å velge mellom. Så ta deg tiden til å lese, og bruk kunnskapen du tilføyer deg.

Strukturering

Bruk god tid og la alt synke inn. Det du har lest, det du vet i utgangspunktet og hva du vil ha med av poeng – informasjonen skal flyte fritt, og det skal gi mening til leseren. Uansett hvem som leser artikkelen, så burde innholdet være såpass godt formulert at hvem som helst skjønner det. Alle typer informasjon kan leveres på en slik måte at alle publikum kan forstå. Det handler om formulering og budskap. Det er klart du må ha med noen finansielle begreper som ikke alle henger med på. Men du kan formulere deg dit at de skjønner hva det er snakk om.

Begynn skrivingen

Når du har noen hovedemner og den informasjonen du trenger, så er det på tide å begynne skrivingen. Følg oppskriften din nøye, og la ideene flyte. Men, husk å lag en ryddig introduksjon, slik at alle lesere kjapt kan skjønne hva det dreier seg om. Prøv deg frem og få en attraktiv intro, fra ditt synspunkt!
Det er essensielt å holde en original vri, ingen liker en artikkel der «copy-paste» har blitt brukt.

 Originalt

Vi nevnte at artikkelen bør være original. Se for deg at du skal presentere ideen til noen – hvordan ville du lagt dette frem? Og hvordan vil du fortelle det, på en slik måte at de som hører er interessert? Det er også viktig å holde på interessen til lytter eller leser. Hvis du ikke klarer å holde publikum interessert, er det dessverre få som orker å lese artikkelen. Ei å høre på et foredrag.

Hvis du kopierer noe fra en annen skribent, vil publikum skjønne det. Hvorfor? Fordi det kan være enkelt å kopiere en annens ide, men det kan være vanskelig å forklare dette på samme måte som de som opprinnelig laget dette selv. Og da kan det være fort gjort å bli avslørt. Men hvis du kombinerer flere ideer og bruker hele bildet av informasjon, kan du optimalisere andres ideer og dermed komme opp med et friskt syn på et gammelt evne. Og dermed holde det originalt.
Hvis du gjør det på denne måten, er det viktig å oppgi kildebruk.

Les artikkelen flere ganger

Etter at du har skrevet ferdig en ryddig artikkel, er det viktig å lese den flere ganger. På denne måten ser du selv om det er noe du har glemt, eller formulert på en måte som kan være vanskelig for publikum å fange opp. Ikke hopp over seksjoner som du tror er perfekte, se over hver linje og gjennomgå alt. På denne måten forbereder du deg på en god måte, og skjønner innholdet ditt, vil du kunne fremføre dette på en helt annen måte.
Husk å også send artikkelen til en annen før du publiserer. På denne måten vil du få konstruktiv kritikk og det kan være en fin måte å få innsikt i eget verk på.